Nieuws

Wedstrijden week 40

Helaas mogen we de komende tijd niet meer bij elkaars wedstrijden kijken. Daarom worden de teams gevraagd een stukje over hun wedstrijd te schrijven, zodat we er toch een beetje bij kunnen zijn! Hieronder lees je samenvattingen van alle wedstrijden die gespeeld zijn in week 39. Check regelmatig deze pagina, want hij wordt vaak geupdated met nieuwe wedstrijdsamenvattingen!

De wedstrijdsamenvattingen van vorige week (39) kun je hier teruglezen!

Heren 1

Vandaag mochten wij naar Friesland voor onze eerste bekerwedstrijd tegen Volleybalclub Surhuisterveen HS1. Nadat er weer behoorlijk wat geklaagd was dat we helemaal naar Friesland moesten rijden en zo’n bekerwedstrijd ook nooit dichterbij gespeeld kan worden, waren er gelukkig drie auto’s geregeld om ons te vervoeren. Nadat we onze tegenstander hebben laten zien dat we ook een aardig potje kunnen basketballen, startte onze wedstrijd. Onze serves gingen deze wedstrijd wel aardig, ook al kregen we de ballen nog wel een aantal keer terug. Gelukkig stond Tobias tijdens onze een serve nog zijn veters te strikken waardoor de tegenstander netjes uit sloeg. Verder was de tegenstander natuurlijk weer onder de indruk van onze sterke aanvallers en de indrukwekkende serve van Dusan. (Als je het lief vraagt wilt hij het je misschien wel laten zien.) We waren na een vlotte 0-3 binnen het uur klaar en mochten daarna weer snel in de auto stappen. Op de terugweg heeft Vincent nog even laten zien hoe het is om te rallyrijden. (Only in fokking Friesland.) Gelukkig had hij zijn kompanen meegenomen om hem uit de blubber te bevrijden. Verhalen gaan dat hij de kappotte bumper in de achterbak heeft meegenomen en hij deze thuis weer met ducttape heeft vastgeplakt.
We zien uit naar onze volgende bekerwedstrijd. Hopelijk dan wat dichterbij...

V.C.S. HS1 vs. Kroton HS1: 0-3

Zaterdag speelden we in Oldehove tegen een oude vijand genaamd Voklubol. Een aantal teamies gingen met de bus onder begeleiding van Jelly, wat achteraf gezien zoals altijd een slecht idee is. Hij slaagde er al in om de weg kwijt te raken met de auto onderweg naar onze bekerwedstrijd en dit keer leidde hij ons naar de verkeerde bushalte, maar dit leverde wel een mooie vriendschap op met een paar hele gave koeien die we onderweg tegen kwamen. Na de verraderlijke reis per voet kwamen we eindelijk aan bij de hal in the middle of nowhere. Sommige toiletten werden vernietigd, maar hierna was het team eindelijk klaar om hun volgende overwinning te behalen. De eerste set werd met gemak gewonnen door de mannen van Kroton, wat het juiste momentum gaf om ook de tweede set te winnen. De derde set was een beetje meer een gevecht, na een sterke start, kwam de tegenstander terug en leidde met 24-20 toen het tijd was voor Massi om te serveren, Massi heeft de reputatie ongeveer 50% van zijn opslag te missen, dus we waren allemaal wanhopig op zoek naar een wonder. De opslag was ongewoon stabiel en er volgde een dramatische tiebreak, eerlijk gezegd was het team vooral bang voor Dusan en zijn hart, maar iedereen hield het hoofd koel en zoals altijd behaalde je favoriete team een glorieuze overwinning. Nadat we de vechtlust van onze tegenstanders in de derde set hadden vernietigd, verliep de vierde set vrij soepel, afgezien van het feit dat Massi de bal in het gezicht van een arme tegenstander sloeg, die woedend werd omdat hij bijna zijn nieuwe bril brak. Over het algemeen was het team zeer tevreden met hun wedstrijd en zal zoals altijd uitkijken naar het verslaan van hun volgende tegenstander.

Dames 2

De eerste thuisspeeldagwedstrijd van het seizoen stond op de planning. We zaten vol enthousiasme en waren gebrand om te winnen, vooral na de treurige wedstrijd van vorige week waar we het verder niet meer over gaan hebben (iets met meer punten halen en het toch presteren om te verliezen). Met mondkapjes op zaten we met het team in de zaal te wachten en langzaam trad onze tegenstander ook aan. De gemiddelde leeftijd lag iets hoger bij hun, maar ''leeftijd is maar een getal''. Dat bleek uit deze wedstrijd wel. Een leuk potje met veel rally’s, we waren bekaf. Onze invalcoach Maarten sleepte ons er gelukkig doorheen met al zijn enthousiasme. Eindstand: 4-0 gewonnen, lekkah bezig. Ook nog even de setstanden, want dat is wel leuk om te vermelden:

Set 1: 25 – 23

Set 2: 25 – 21

Set 3: 25 – 19

Set 4: 25 – 23

Zoals je ziet, was het een waardige tegenstander. Toch hebben we gewonnen, goud doan.

Kroton DS2 vs. De Gave DS1: 4-0

Dames 1

Zaterdag 3 oktober hebben wij onze eerste thuiswedstrijd het seizoen gespeeld!! Dovo was bereid naar de ACLO te reizen om verslagen te worden. Naast het bestuur en de zaalwacht was de zaal behoorlijk leeg. Maar de sfeer van thuisspeeldagen wilden wij ons niet laten ontnemen! Merijn heeft haar uitgeleefd in de Solow om te investeren in air horns! Dovo koos de kant het verste weg van de deur naar buiten vanwege de tocht. Hadden ze beter niet kunnen doen, dit stimuleerde ons alleen maar meer om die air horns te gebruiken om warm te blijven.
Daarnaast had Rebecca, hoofd socials, zich verdiept in een livestream, want wij begrijpen dat niemand ons prachtige spel wil missen. Met de gedachte van de support vanachter de laptops begonnen we aan de strijd tegen D1 uit Doezum!
Voor het uitgebreide wedstrijd verslag: stuur een lid van D1 een berichtje en wie weet wordt je toegevoegd aan de facebookgroep om de livestream inclusief comments terug te kijken.
Voor het minder uitgebreide wedstrijd verslag:
We hebben een mooi eigen spel laten zien maar er blijft ruimte voor verbetering. Éen ding is zeker, wij zullen dit seizoen in onze thuishal niet gemakkelijk verslaanbaar zijn. We kijken uit naar de volgende wedstrijd!

Dames 3

Een nieuwe wedstrijd betekent nieuwe kansen voor onze buitens om op een andere positie te spelen! Nadat twee buitens op de diagonaal en midden positie gespeeld hebben, was het nu Eva's beurt om te shinen op libero. Want Emma (en Marloes) zat(en) in quarantaine... We begonnen vol goede moed tegen Rovoc D1, omdat onze coach Antonia insight informatie had (D1 had afgelopen donderdag al van ze gewonnen voor de beker). Dus dat moest goed komen! We hebben er zeker weer een spannende wedstrijd van gemaakt, maar verloren de eerste 2 sets nipt. De derde set hadden we de smaak te pakken en wonnen we dik! Ook in de vierde set begonnen we sterk met goede service series, maar lieten we de tegenstander te veel in hun spel komen. Na een zenuwslopende vierde set en hard gevochten te hebben voor de laatste punten, was Rovoc met 25-27 nét te sterk. Een lichtpuntje is wel dat we qua totaal punten wel hebben gewonnen (95-92), maar daar draait het bij volleybal helaas niet om... En volgende week? Ik denk dat Marloes dan moet gaan spelverdelen.

Kroton DS3 vs. Rovoc DS1: 1-3

Heren 3

In de vroege uren van de ochtend (rond 10.30 uur) gewekt door Victor zijn motiverende all-caps-speech-spam in de groepschat, kwamen de absolute eenheden van H3 opdagen bij het ACLO-sportcentrum, klaar om hun tweede overwinning ooit te behalen. Het verhaal van onze eerste overwinning had zich al verspreid en we konden zien dat de weinige aanwezige toeschouwers (verdomme corona) reikhalzend uitkeken naar onze volgende overwinning. Na een lichte paniekaanval met een ontbrekend #8 shirt en een snelle fotosessie, gingen we aan de slag. De eerste set eindigde in ons voordeel met een mooie vlotte 25-21. De tweede set eindigde ook in ons voordeel met een nog vlottere 25-16. We begonnen ons zorgen te maken: als we te goed speelden, zouden mensen het vermoeden krijgen dat we echt goed waren in het spel. Dus onze wijze coach Anne vertelde ons hoe trots ze was op ons spel en dat we het vol moesten houden. Als een uurwerk vielen we onmiddellijk terug naar onze oude, winloze staat en onze tegenstanders Rovoc H3 slaagden erin om met succes een set uit ons te krijgen - 22-25. Met alle vermoedens afgewend en Annes eeuwige schim weer boven ons opdoemend, namen we de vierde en laatste set met nog eens 25-21 op naam van onze lieve huisdierenslang Kuss, die toekeek via FaceTime. En we leefden nog lang en gelukkig.