Nieuws

Wedstrijden week 39

Helaas mogen we de komende tijd niet meer bij elkaars wedstrijden kijken. Daarom worden de teams gevraagd een stukje over hun wedstrijd te schrijven, zodat we er toch een beetje bij kunnen zijn! Hieronder lees je samenvattingen van alle wedstrijden die gespeeld zijn in week 39. Check regelmatig deze pagina, want hij wordt vaak geupdated met nieuwe wedstrijdsamenvattingen!

De wedstrijdsamenvattingen van vorige week (38) kun je hier teruglezen!

Dames 1

Zaterdagmiddag 26 september begon D1 (bijna weer compleet na gelukkig heel wat negatieve testjes) aan een barre tocht naar Beijum. Onze data-analist, ballendrager en tevens hoofd navigatie (thanks Luca) leidde ons in een rechte streep naar de thuishal van Lycurgus. Met de verwarming op standje knappen begonnen we aan de wedstrijd tegen Lycurgus D4. De andere broeder Donadon was wederom aanwezig om D1 te laten schitteren. En dat hebben we gedaan als we naar de statistieken kijken: 90 gescoorde punten door Kroton tegenover 89 voor Lycurgus, lekker gewerkt! De andere statistieken laten we vooralsnog even achterwege. Dieseltjes die we zijn hebben we in de 4e set laten zien waar wij volleyballend toe in staat zijn. Jammer dat er geen publiek aanwezig mocht zijn om deze laatste set te kunnen aanschouwen. Met de overige statistieken zullen we maandag hard aan de slag want volgende week zijn er 8 punten te spelen!
Set 1 (25-23): Sanne, Vera, Antonia, Rebecca, Geanne, Anna, Josta
Set 2 (25-19): Natacha, Vera, Antonia, Carien, Geanne, Anna, Josta
Set 3 (25-23): Sanne, Merijn, Antonia, Carien, Gerbrig, Anna, Josta
Set 4 (14-25): Sanne, Merijn, Rebecca, Carien, Gerbrig, Anna, Josta

Lycurgus DS4 vs. Kroton DS1: 3-1

Dames 3

Na een barre fietstocht voor 8 dames en een autoritje van Eva die voor de verandering eens te vroeg was, mochten we aan de warming up beginnen, maar veel warmer konden we niet worden want de verwarming in Beijum was flink hoog gezet. Tijdens het inslaan was de angst en verwarring al te zien in de ogen van Lycurgus dames 6, want als het uit team op komt dagen met niet één, maar maar liefst twéé Italiaanse coaches, weet je al dat de overwinning ver te zoeken is. Het team van Lycurgus heeft hun best gedaan, maar dames 3 was gewoonweg niet te stoppen. Met Janneke als geïmproviseerde middenspeler, een libero die zelfs een puntje scoort, en een data analist aan de zijkant van het veld, was er geen houden aan. Het spel eindigde dan ook met een onbetwistbare 0-4 voor Kroton.

Lycurgus DS6 vs. Kroton DS3: 0-4

Dames 5

Afgelopen zaterdag hebben we tegen VC Grijpskerk/Brilmode Zuidhorn DS4. Omdat we vorig jaar ook al eens tegen dit team hebben gespeeld wisten we dat het een grotere uitdaging zou worden dan de wedstrijd vorige week. Het eerste fluitsignaal hadden we waarschijnlijk een beetje gemist. Dankzij dit foutje stond de tegenstander ineens 7-1 voor. Gelukkig werden we op tijd wakker en maakten een inhaalslag. Uiteindelijk hebben we de set 25-20 gewonnen. De tweede set zaten we er gelijk bij. Om de spanning erin te houden hebben we de tegenstander van 23-11 terug laten komen naar 23-20. De winst was hun echter net niet gegund en daarom hebben we de laatste 2 punten toch maar gescoord. In de derde set speelden we met een andere rotatie. Ook deze set begon goed: we waren warm, ons hoofd zat in de wedstrijd, opslag was sterk en we maakten het Grijpskerk moeilijk om de bal terug te spelen. De laatste set werden we moe en maakten we onnodige fouten. Na een timeout herpakten we ons goed en wonnen we ook deze set.
We hebben moeten strijden voor elk punt, wat het een leuke wedstrijd maakte. Vol vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijd!

Set 1 (25 - 20): Celia, Janine, Ilse, Manouk, Malin en Maren
Set 2 (25 - 20): Celia, Janine, Ilse, Manouk, Malin en Maren
Set 3 (25 - 17): Celia, Fea, Ilse, Floor, Malin en Maja
Set 4 (25 - 19): Celia, Janine, Fea, Floor, Malin en Maja

VC Grijpskerk / Brilmode Zuidhorn DS4 vs. Kroton DS5: 0-4

Heren 2

Heren 2 ging op avontuur om VC Grijpskerk/Brilmode Zuidhorn HS1 te verslaan, en dat is precies wat ze deden. Het was echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien onze tegenstanders sterk waren en een sterke verdediging hadden. We begonnen een beetje wankelend omdat we in hun tempo speelden en onze concentratie niet A1 was, wat resulteerde in een verlies van 25-18. De volgende set leken dezelfde fouten te maken en was de stand op een gegeven moment 18-12, maar een time-out van Maarten van der Braber veranderde alles. Onze focus was 10/10, waardoor we synchroon met elkaar waren en terugkwamen met de W van 23-25. Dezelfde dynamiek werd doorgevoerd in de volgende set waarin we met 20-25 wonnen, en in de laatste set toen we de 22-24 bereikten. We realiseerden ons dat we dichtbij de overwinning waren, en begonnen toen de focus op ons doel te verliezen. Hierdoor maakte Grijpskerk/Brilmode Zuidhorn HS1 een inhaalslag tot 24-24, waardoor er een heuse vechtpartij ontstond (alhoewel, niet letterlijk), achtereenvolgend maakten beide teams punten tot het laatste punt 26-28 aan ons werd toegekend. Of toch niet, er werd een dubbelfout gefloten waardoor we het punt opnieuw moesten spelen, maar de uitkomst veranderde niet, want met ons (echte) laatste punt, door een killblock op een aanval van hun buitenaanvaller, eindigden we de wedstrijd met 26-28.

Het winnen van deze wedstrijd geeft ons het vertrouwen dat we dit seizoen veel meer wedstrijden kunnen winnen, en wat we hebben geleerd is dat onze concentratie onze sleutel is tot succes.

VC Grijpskerk / Brilmode Zuidhorn HS1 vs. Kroton HS2: 1-3

Heren 1

Vandaag moesten we spelen in Beijum. We speelden tegen een oud Krotonner: Remco. Dat was erg leuk! Voor de rest vonden we de hal niet zo leuk, speelde Lian heel goed en de rest soms wel oké, soms wat minder oke. We hebben 0-4 gewonnen, dus dat is positief! De scheidsrechter leidde ons wel een beetje af zo nu en dan, dus de volgende keer willen we graag een oude chagrijnige man waar we tegen kunnen schreeuwen. Dames 1 heeft ons goed aangemoedigd deze wedstrijd. Wanneer kunnen we jullie aanmoedigen? Daarnaast zaten er ook wat vriendinnen op de bank om ons aan te moedigen en ons een beloning te geven na het behalen van de overwinning.

Grote dank aan onze coach Bart, hij snapt het steeds beter en beter waarom Kroton veel leuker is dan Donitas.

Lycurgus HS6 vs. Kroton HS1: 0-4