Nieuws

Wedstrijden week 38

Helaas mogen we de komende tijd niet meer bij elkaars wedstrijden kijken. Daarom worden de teams gevraagd een stukje over hun wedstrijd te schrijven, zodat we er toch een beetje bij kunnen zijn! Hieronder lees je samenvattingen van alle wedstrijden die gespeeld zijn in week 38, zodat je thuis vanaf de bank toch nog een beetje het gevoel hebt dat je er bij was!

Dames 1

Afgelopen maandag 14 september mocht dames 1 Kroton’s allereerste wedstrijd van het seizoen spelen, wat een eer! Om er voor te zorgen dat iedereen vol energie in het veld zou staan maakten Antonia en Carien een teamdiner klaar; een portie pasta waarmee je heel Kroton kon voedden, maar het is de hongerige meiden van dames 1 bijna gelukt de hele pan leeg te eten. Toen de buikjes goed gevuld waren vertrokken we gewapend met mondkap per auto en trein naar Highsand Juicylake, ook wel bekend als Hoogezand-Sappemeer. Om 20.45 mochten we aantreden tegen Krathos DS3, een tweede klasse team dat vorig seizoen nog uitkwam in de derde klasse. Even voor de duidelijkheid, Kroton dames 1 speelt eerste klasse en we speelden op deze mooie maandag dus een bekerwedstrijd (waarbij je ook speelt tegen teams uit een andere klasse). De verwachtingen waren hoog, maar we wisten dat we de tegenstander niet mochten onderschatten. Met Italiaans temperament, van onze coach en wedstrijdanalist Max en Luca, werd de eerste opstelling het veld ingestuurd: setter Sanne, hoofdblokkeerders Carien en Antonia, Merijn op dia, Gerbrig en Anna op de buitenkant en onze onmisbare libero Josta. Heel veel over deze set is er niet te vertellen, want voor je het wist stond de 25 al op het bord. 13-25 wel te verstaan. In de tweede set werd het team helemaal omgegooid, maar desalniettemin werd deze set ook met 16-25 gewonnen. En om het kort te houden, de derde set werd ook 16-25. We hebben lekker gespeeld, maar moesten nog wel een beetje inkomen en dat is precies waar deze wedstrijd geschikt voor was. Krathos DS3 stelde niet teleur, ze hadden een goed blok en we hebben ook wat mooie aanvallen van hen mogen verdedigen. Een goed begin voor dames 1, maar er zit nog veel meer in! De komende trainingen en wedstrijden gaan we dat er uit halen zodat jullie, wanneer het weer mag, een fantastisch spelend dames 1 te zien krijgen! Op naar promotie(klasse)!

Set 1: 13-25
Opstelling: Sanne, Carien, Antonia, Merijn, Gebrig, Anna en Josta.
Set 2: 16-25
Opstelling: Natacha, Carien, Rebecca, Vera, Anna, Geanne en Josta.
Set 3: 16-25
Opstelling: Sanne, Antonia, Rebecca, Merijn, Gerbrig, Geanne en Josta.

Krathos DS3 vs. Kroton DS1 (bekerwedstrijd): 0-3

Zaterdagmiddag 19 september was het zover: Rebecca mocht haar 23e verjaardag vieren, gefeliciteerd!! Ohja, daarnaast hadden we ook nog een wedstrijd in Bedum. Dio-Bedum D3 stond op het programma voor onze eerste competitiewedstrijd. De historie heeft ons geleerd dat wedstrijden tegen de geboorteplaats-genoten van Arjen Robben altijd lastig zijn. Vol goede moed reden met 3 vlotte autootjes en keurige mondkapjes naar ‘de Beemden’; zou Rebecca eindelijk eens niet voor de toeristische route kiezen? Alyssa, herstellende van een blessure gaf haar lichaam nog even rust, maar was de beroerdste niet om met haar dikke BMW de talentjes van D1 te vervoeren. Max durfde het niet aan ons zonder hem als coach te laten aantreden dus ook hij was weer van de partij!
Set 1 werd gestart met Sanne, Merijn, Antonia, Rebecca, Geanne, Anna en Josta. Iets afwachtend werd de set begonnen, maar al snel speelden we ons eigen spelletje en domineerden we de eerste set met een opvallend goede service druk, resulterend in 19-25 winst. De tweede set werd met dezelfde opstelling gespeeld. Bedum liet zien waarom ze in de 1e klasse thuishoren met moeilijk verdedigbare aanvallen. Het verlies van de tweede set met 25-22 bracht weer spanning in de wedstrijd. De derde set zorgde Gerbrig voor fris bloed op de buitenaanval. De blokkering stond sterk en de rally’s werden punt voor punt afgedwongen, 19-25 winst! Aanvallend kwamen we soms moeilijk door de blokkering van Bedum heen.. Behalve Merijn, die deed daar niet moeilijk over. Max’s strategie voor de 4e set: Alles op Merijn, en ze was niet te stoppen! Met een keurige 20-25 winst in de 4e set hebben we onze eerste overwinning van het seizoen binnengehaald!
We kijken uit naar volgende week wanneer we ten strijde gaan tegen Lycurgus. Aan ons zal het zeker niet liggen, aan corona misschien wel. To be continued.

DIO/Bedum DS3 vs. Kroton DS1: 1-3

Dames 2

Op woensdag 16 september speelde dames 2 haar eerste wedstrijd tegen Zuvoc Zuidbroek, maar we reisden af naar Noordbroek. Waarbij sommige dachten aan de middle of nowhere, was dit voor anderen (bijna) een thuiswedstrijd #proudtobeafarmer. OV bestaat niet in Noordbroek, dus een aantal moesten met de trein naar Zuidbroek en verder met de ‘’belauto’’. Eenmaal aangekomen in de MFC (multi functioneel centrum), begon ons multi culti team te spelen onder leiding van coach Lian met op de hoofdtribune onze andere trainer
Leon. Onze eigen prognose 0-25 viel een beetje in het water. Desalniettemin hebben we wel 0-4 gewonnen met de volgende setstanden:

Set 1: 21-25
Opstelling: Jessica, Myron, Tia, Tessa, Nienke, Sanne en Gea.
Set 2: 18-25
Set 3: 20-25
Opstelling: Jessica, Nienke, Tia, Tessa, Britt, Heidi, Gea.
Set 4: 14-25
Opstelling: Sigrid, Myron, Heidi, Tessa, Britt, Sanne, Gea.

De eerste 5 punten zijn binnen, op naar het kampioenschap! #westaanalbovenaan

Zuvoc DS1 vs. Kroton DS2: 0-4

Heren 3

Dit is een vertaling van de originele Engelstalige tekst, dus mocht je deze samenvatting daarom het liefst in Engels lezen klik dan hier.

Het waren twee jaren. Twee erg droge jaren. Een setje hier, twee setjes daar, maar geen winst. Vandaag, 17 september, was echter de dag dat heren 3 historie heeft geschreven. Na een wat rommelige treinrit naar Bedum, waar iemand van ons verdwaalde op het treinstation en daardoor de trein miste, haasten we ons naar het sport centrum, met goede hoop op een degelijke start van het seizoen. Na een snelle warming-up begonnen we aan onze eerste set, die we eindigde met een best goede score voor het begin van het seizoen - een solide 25-21. Dit was het teken dat vandaag de dag was. We starte de tweede set met een ongelooflijke 0-10 voorsprong, veroorzaakt door de service serie van onze nieuwe aanvoerder Lasse. Het succes zette zich voort in de rest van de tweede set die eindigde 22-25, onze eerste gewonnen set van het seizoen! We hadden elkaar wederom verrast in de tweede set! Hoewel de tegenstander, DIO/Bedum HS7, doorging met het ons lastig maken, waren ze niet opgewassen tegen de verdedigende kwaliteiten van onze buitenaanvallers, Alex zijn verrassend goede treffers en Lukas adembenemende mid aanvallen (naar onze maatstaven uiteraard) op enkele twijfelachtige sets na. De derde set werd ook gewonnen, met 17-25. “Our eyes were on the prize”, konden we echt met 1-3 winnen? De opwinding had zeker invloed op ons spel, want we begonnen ietwat wankel en speelden een spannende kat- en muis spel met onze tegenstander. Uiteindelijk hebben we de vierde set met 23-25 gewonnen, en onze eerste winst veilig gesteld! Dit gezegd hebbende, zou je kunnen opmerken dat een klein, kort maar zeker niet onbelangrijk element uit dit verhaal is gelaten. Gedurende deze 4 sets van glorie was onze libero Bálint de ruggengraat van onze verdediging en gaf ons alles waar we om vroegen. Misschien moeten we hem om meer gaan vragen? Met onze eerste overwinning achter de rug kijken we nu uit naar nog veel meer. Waarschijnlijk moeten we ook onze doelen van dit seizoen bijstellen, aangezien het winnen van een wedstrijd al is behaald.

Om het allemaal samen te vatten in de wijze woorden van onze hoofdblokkeerder Victor: “Simple. We didn’t suck. We didn’t lose. The end.”

Dio/Bedum HS7 vs. Kroton HS3: 1-3

Heren 1

17 september 2020. Ik herinner het mij als de dag van gisteren. De beelden staan in mijn geheugen gegrift.

Het begon allemaal een paar weken geleden. De ploeg stoomde zich voor door te spelen op de “pre-season”-toernooien van Oranje Nassau en Veracles. Deze vriendschappelijke wedstrijden maakten ze nog enthousiaster voor hun eerste officiële competitiewedstrijd in de eerste klasse. Mannen zonder mogelijkheid om hun seksuele frustratie los te laten verzamelden zich aan de rand van het Noorderplantsoen. Toen, nadat Dusan voor de tiende keer zeurde over de afstand naar Uithuizen, werd het genootschap opgeslokt door de metalen leviathan (=zeemonster) die over het platteland van Groningen raasde. Nadat het monster Beni had ingeslikt, spuwde het een stukje haar uit in een heel bijzonder patroon. De reis was erg vredig en gezeegend door de kus van de ondergaande zon.

Toen het beest eenmaal genoeg had van Massi’s slechte muzieksmaak, stopte het in Uithuizen om zijn ingewanden schoon te maken.

Het genootschap volgde Tobias naar de sporthal, wat resulteerde in een mooie route door het kleine dorp. Bewonders die hun gordijnen open hadden, provoceerden de tweeling, zelfs bovenop hun toch al merkbare frustratie. Als twee op hol geslagen hengsten stormden ze de arena in. Na het opwarmingsritueel van rondspringen, lay-ups missen en kreunen begon de wedstrijd eindelijk.

De eerst ronde werd gedicteerd door Luca’s vrouwelijke hersenspellen die veel 1-op-1 situaties creëerden voor onze aanvallers (voornamelijk Lian, fuck you Luca). De ronde eindigde met 25 nog wat voor de mannen in het rood.

De tweede ronde liet Dusan pure silovati op de tegenstander los door 10 aces op rij te serveren. Zijn afslachting kon alleen worden gestopt door de verveling van zijn teamgenoten. Max dwong de scheidsrechter een punt toe te kennen aan het andere team, nadat hij met zijn spel aan het kortste eind trok. Ik hoef niet uit te leggen dat Dusan een beetje boos op hem was. Ook deze set eindigde met 25 nog wat.

Toen begon de derde set. Na een paar minuten shit gespeeld te hebben, bracht een fierce ass clapping van Koch de mannen terug in positie. Ballen werden door beide teams in het net gegooid, maar na een delicate maar atletische service serie bij een pure Adonis van een man, waren de oudere tegenstanders beslist ‘jelly in their belly’. De set eindigde weer in 25 nog wat.

In de vierde set maakte de nieuwe en verbeterde Tarzan zijn debuut in Kroton heren 1. Zijn dreigende schaduw verduisterde het veld van Unitas en deed de setter van de tegenstand beven van angst. Sommigen zeggen zelfs dat hij na de wedstrijd de setter heeft gegeten om zijn honger te stillen. Nadat hij zijn krachten had uitgeprobeerd, begon hij ballen in de grond te rammen. Samen met Goliath en hun nieuwe strijdkreet zou Kroton H1 de overwinning behalen. En nogmaals, de uiteindelijke score was 25 nog wat.

Na de wedstrijd genoten de potige mannen van wat zelfgemaakte koekjes en fallisch gevormde groenten. Terug in Groningen keerden de mannen terug naar hun harems en gingen slapen.

Unitas HS1 vs. Kroton HS1: 0-4

Heren 2

Heren 2 uit tegen DIO/Bedum

Ook ons Heren 2 mocht afgelopen donderdag voor het eerst dit seizoen ten tonele verschijnen. Hoewel de spelers goed mee konden met de tegenstanders, is dit niet terug te zien aan de resultaten: 3-1 verloren. Het team had vooral moeite met de veranderingen van speelsnelheid van de tegenstanders, waardoor ze soms gauw achter liepen. Tijdens de laatste set hadden de spelers alle ballast overboord gegooid. Ze zijn met een nieuwe yell (op corona-proof volume) en frisse moed de laatste set ingegaan. De tegenstanders zijn wel tot twee maal teruggekomen, maar de spelers van Heren 2 hebben uiteindelijk toch de laatste set, en daarmee het eerste punt van het seizoen, naar zich toe getrokken. Hopelijk kunnen ze de positiviteit van de laatste set meenemen, en een mooi seizoen neerzetten.

DIO/Bedum HS5 vs. Kroton HS2: 3-1

Dames 3

Na een eerste week trainen met een compleet team, hadden we voor de wedstrijd al één gebroken vinger en twee (gelukkig) negatieve coronatesten te pakken. Omdat we graag het meeste wilden maken van de wedstrijden die we mogen spelen, maakten we er meteen een 5-setter van! Ruimte voor verbetering is er altijd, maar de hoogtepunten van de wedstrijd waren toch echt onze buiten Milou op diagonaal, en de uitbreiding van ons klap- en yell arsenaal!

Oranje Nassau DS5 vs. Kroton DS3: 2-3

Dames 8

Afgelopen donderdag had dames 8 de eerste wedstrijd van het seizoen. Met een team bestaande uit voor de helft nieuwe leden, was dit een uitdaging na nog maar een paar trainingen te hebben gehad. Met Berlind haar pols in het gips hadden we maar twee middens, dus zijn we creatief geweest met de opstelling en hebben Karmen en Tamar de middenpositie uitgeprobeerd. Zelfs met spiekbriefjes was de positionering helaas nog niet helemaal soepel verlopen, maar de scheidsrechter zag het gelukkig vaak door de vingers wanneer we verkeerd stonden. Ook toen Clara opsloeg terwijl het nog niet haar beurt was, werd er eventjes weg gekeken. Al met al dus nog een beetje verwarrend allemaal dit, maar het seizoen is dan ook nog maar pas begonnen. Naderhand kwam de scheidsrechter naar ons toe en vertelde dat de tegenpartij al 1,5 jaar samen speelde, dus dat wij nog niet op hetzelfde niveau zaten was volkomen normaal. Hij heeft er in ieder geval vertrouwen in dat met nog een beetje meer training wij met dit team een aantal mooie spannende wedstrijd kunnen neerzetten dit jaar. Voor nu was de uitslag 4-0 verloren.

Oryx DS6 vs. Kroton DS8: 4-0