Nieuws

Wedstrijden Week 45

De eerste wedstrijden van het seizoen zijn weer gespeeld. Omdat niet iedereen bij elke wedstrijd aanwezig kan zijn, zeker met de verscherpte maatregelen, hebben we besloten om een initiatief van vorig jaar weer op te pakken met de wedstrijdsamenvattingen! Elk team is gevraagd om een leuk stukje over hun wedstrijd te schrijven, zodat jullie allemaal het gevoel hebben dat je tóch bij de wedstrijden was!

Dames 3

Afgelopen zaterdag speelden we tegen ON Dames 6 in 'De Brug', naast onze eigen Dames 5 en Dames 1! We begonnen niet geweldig, de buitenaanvalles van ON speelden erg slim en bleven rechtdoor aanvallen. Wij hadden geen antwoord voor hun sterke aanvallen en verloren de eerste twee sets met 25-23 en 25-13. In de derde en vierde set zetten we meer druk op de tegenstanders met onze opslag en aanval, en we blokkeerden en verdedigden hun aanvallen. We vochten voor elk punt en omdat het erg warm was in de hal moesten we de gladde vloer schoonmaken tussen de punten door. Op een gegeven moment was er zelfs een spin op het veld die ons probeerde te helpen (Aina kreeg een doodschrik), maar gelukkig konden we het veilig naar de kant brengen. We wonnen de derde en vierde set met 23-25 en 22-25. Daarna kwam de vijfde set, zoals in veel van onze uitwedstrijden. Misschien is het omdat we niet geconcentreerd genoeg waren of aan de hal moesten wennen, maar laten we zeggen dat het is omdat we genieten van het spelen nu we nog kunnen! Hoe dan ook, zoals onze afgelopen vijf setters, konden we de overwinning niet naar ons toe trekken. We moesten de vijfde set opgeven aan ON met 15-10. Maar niemand kan zeggen dat we er niet voor hebben gevochten!

Heren 2

We zouden jullie graag wat willen vertellen over iets genaamd 'De wet van Murphy'. De meesten van jullie weten het al, maar het gaat als volgt: "Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan".

Het was een prachtige zaterdagochtend, zoals veel Nederlandse herfstochtenden. De mannen van H2 waren klaar en hyped om een wedstrijd tegen Oranje Nassau H4 in sporthal De Brug te spelen. Helaas kon Juan er niet bij zijn, en hij had de shirts gewassen, dus had hij ze een dag eerder aan zijn teamgenoten gegeven.

Het was de bedoeling dat de mannen van H2 om 14.30 aanwezig waren, maar de meesten waren een paar minuten later, geen enkel probleem. De eersten die aankwamen scanden hun QR code en gingen naar de kleedkamers, om uit te vinden dat Juan de shirts in de tas had gedaan terwijl ze nog nat waren... We waren teleurgesteld, maar niet verbaasd.

Het werd later en later dus onze aanvoerder Bálint besloot om de spelverdelers te bellen, die nog niet bij de sporthal waren. Herbert was onderweg en Noam was er al, nice! Bálint zei tegen Noam dat ze in kleedkamer 2 waren, maar toen Noam in kleedkamer 2 verscheen, bleek dat hij in de ACLO was in plaats van De Brug. Opnieuw, teleurgesteld, maar niet verbaasd.

Terwijl Noam naar De Brug sprintte, hadden we gelukkig onze andere spelverdeler, Herbert. Alhoewel, Herbert was gevaccineerd in Hong Kong en blijkbaar werkte zijn QR-code niet in Nederland. Fantastisch, geen spelverdelers voor de eerste set.

De keuze was tussen onze libero Bálint en Janis als spelverdeler. Bálint was vroeger ook spelverdeler, dus dat zou de meest voor de hand liggende keuze zijn. Alhoewel, als hij zou spelverdelen, zou hij later geen libero kunnen spelen, dus ging de keuze naar Janis.

Volgende probleem: Bálint was vergeten om een coach te regelen voor de wedstrijd. Wederom, teleurgesteld maar niet verbaasd. Gelukkig besloot Max van H1 op te dagen en hij wou ons coachen, what a legend.

De eerste set was een beetje lastig, met Janis die aan het wennen was om te verdelen, maar met onze geweldige buiten spelers kregen we het voor elkaar om door de eerste set te komen met een overwinning! Noam zou ook komen, toch? Fout. Zijn QR-code werkte ook niet... Je kent het nu wel: Teleurgesteld maar niet verbaasd.

Na het horen van dit nieuws dat we geen spelverdeler hadden, gingen de kopjes een beetje hangen en verloren we de tweede set...

Na een geweldige speech van Max deden we de kopjes weer omhoog en de derde set ging vrij gelijkop tussen de teams. Dit was het geval totdat Domantas begon te serveren. Zijn opslagen waren zó sterk en precies dat de tegenstanders geen kans kregen om de bal te passen. Het volgende deel is een beetje een waas dus de details zijn een beetje vaag, maar voordat we het wisten stonden we zeven punten voor en wonnen we de set.

De vierde set had iedereen van het team gehyped en we verpletterden ON in de laatste set. Terwijl de sets naar het midden op Moritz een beetje slordig waren omdat Janis geen spelverdeler is, kreeg Moritz het voor elkaar om elke gefaalde setup om te zetten in een perfecte tip. Janis' sets naar buiten daarentegen waren vaak perfect. We denken dat hij een beetje een voorkeur had voor die positie... Na een goede tip van Bálint op waar de gaten in de verdediging van de tegenstanders zaten, kreeg Fabio het voor elkaar om elke smash recht door de hun verdediging te slaan en zo ging de vierde set ook naar Kroton.

Ook al ging alles fout, heeft Kroton H2 het nog steeds voor elkaar gekregen om 1-3 tegen ON te winnen. Wat een wedstrijd!