Nieuws

Voorstel naamsverandering

Voorstel naamsverandering

Zoals je misschien al hebt meegekregen heeft het kandidaatsbestuur ’21-’22 een voorstel gedaan voor het veranderen van de naam van Kroton in de statuten. We willen graag wat meer duidelijkheid geven over de reden voor het voorstellen van de naamsverandering, waar we nu staan en natuurlijk wat de nieuwe naam zou zijn. 

Beginnend met datgene waar iedereen nieuwsgierig naar is en dat is natuurlijk wat de nieuwe naam zou zijn! Onze vereniging draagt op dit moment de naam Volleybalvereniging Kroton (V.V. Kroton), maar we stellen voor dit te veranderen naar Groninger Studenten Volleybal Vereniging Kroton (G.S.V.V. Kroton). Hier hebben we een aantal redenen voor. Ten eerste maakt deze naam duidelijk dat we een studentenvereniging zijn. We hebben van leden gehoord dat de naam V.V. Kroton verwarrend kan zijn bij het oriënteren op volleybalverenigingen in Groningen, omdat het niet duidelijk is waarom Kroton ‘V.V.’ in de naam heeft, terwijl andere studentenvolleybalverenigingen G.S.V.V. in hun naam hebben. Het veranderen van de naam naar G.S.V.V. Kroton zou dus voor meer duidelijkheid zorgen bij nieuwe studenten en zorgen dat Kroton duidelijker onderdeel wordt van de groep studentensportverenigingen. Ten tweede zal het veranderen van de naam ervoor zorgen dat Kroton in informatieboekjes/brochures (bv. van de Kei-week) bij de andere studentenvolleybalverenigingen komt te staan aangezien deze vaak op alfabetische volgorde zijn. Nu staat Kroton vaak helemaal achter in het boekje. Het veranderen van de naam zou dus veel invloed kunnen hebben op de manier waarop studenten naar Kroton kijken en zou ervoor kunnen zorgen dat nieuwe studenten ons makkelijker kunnen vinden.

Op dit moment is deze naamsverandering slechts nog een voorstel. Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 6 oktober zullen we deze naamsverandering toelichten en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Als we er aan toekomen zal er ook gestemd worden over dit voorstel, dus zorg zeker dat je erbij bent! Alle leden hebben het officiële voorstel ook via de mail ontvangen en deze is ook hier op de website te vinden. Als je nu al vragen hebt, stel deze dan gerust door contact op te nemen met een van de kandidaatsbestuursleden of een mailtje te sturen naar bestuur@kroton.nl!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren