Nieuws

Op pad met Dames 3!

Op pad met Dames 3!

Ook al was het donderdag 24 maart zonnig en voelde het als lente, tegen 19u vertrokken we richting het kille en mistige Aduard. De zaal was ook niet bepaald warm, dus er werden extra kledingstukken aangetrokken tijdens de warming up. Iedereen was hersteld van de coronings en van blessures, zo ongeveer dan. Aangezien Aina een nacht toernooi had (van 22-6u), mocht Jeneqoi het proberen op de libero positie. 

Toen we (eindelijk) mochten inslaan sloeg DieLaura de eerste bal meteen keihard naar beneden. Op het hoofd van de setter van de tegenstander… Niet heel sportief, aangezien de tegenstander al bijna geen wissels had, maar wie gaat er dan ook precies in het midden van het veld staan tijdens het inslaan?! Het was in ieder geval niet expres. DieLaura zou het later in de eerste set net zo hard terug krijgen toen Vallie recht op haar serveerde (zie onze Insta voor een video). 

De eerste set speelden we niet optimaal. Waar het aan lag? Dat we niet scoorden en niet naar coach Kayleigh (aka Opblaas giraffe) luisterde die ons constant vertelde dat we in het midden moesten prikken. Uiteindelijk kwamen we goed terug, maar het was net te laat, en we verloren met 25-20. Een beetje teleurgesteld voerden we wat wissels door en begonnen we optimistisch aan de tweede set. Deze set luisterden we naar Kayleigh, prikten we alles in het midden, ramde Vape-a alle ballen met kracht uit d’r tenen op de grond, en doorzagen we de tactische ballen. We wonnen dan ook met 16-25. De derde en vierde set gingen net zo voorspoedig. We kregen hun aanval onder controle (ze bleven maar op de libero slaan, prima joh!), zetten we service druk, wisselde onze coach zichzelf in het veld, kreeg Froekki kramp, sloeg Jeneqoi een bal als libero met een schouderblessure (niet zo handig), rende Robin de andere kant van het veld op omdat ze “achter” hoorde (maar dat was DieLaura die de set wilde), zongen we nieuwe liedjes, maakte niet Meike haar rentree, blokte Jeva ballen af en sloeg Ems (eindelijk) rechtdoor. Ondanks al deze chaos wonnen we de laatste twee sets (20-25 en 16-25)!

Na een babbeltje met de tegenstander bleek dat ze een hoop geblesseerden in het veld hadden staan, maar dat deert ons niks, want we hebben weer eens gewonnen en geen vijfsetter gespeeld op een doordeweekse avond!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren