Nieuws

Bestuursjaar '22-'23: Veelgestelde vragen

Bestuursjaar '22-'23: Veelgestelde vragen

De aanmeldingen voor het kandidaatsbestuur van '22-'23 zijn open! We zijn weer op zoek naar enthousiaste Krotonners met een roodgroen hart die zich willen inzetten voor de vereniging en meer uit hun studententijd willen halen. Twijfel je nog? Lees dan de veelgestelde vragen (en antwoorden) hieronder om meer te weten te komen over wat een bestuursjaar bij Kroton inhoudt.


Hoe kan ik me aanmelden voor het bestuur?

Je kunt je aanmelden voor het kandidaatsbestuur '22-'23 door voor 1 mei een motivatiebrief te sturen naar voorzitter@kroton.nl, waarin je aangeeft waarom je in het bestuur wilt, in welke functie(s) je het meest geïnteresseerd bent en waarom, en wat je van een bestuursjaar verwacht.

 

Voor welke functies kan ik solliciteren?

Het bestuur bestaat uit zes verschillende functies:

  • Voorzitter: vertegenwoordigen van het bestuur en de vereniging als geheel, eerste aanspreekpunt zijn als bestuur, verzorgen van externe relaties met sponsoren

  • Secretaris: notuleren van alle vergaderingen en ALV’s, verzorgen van de ledenadministratie en de meeste algemene administratieve zaken

  • Penningmeester: zorgt voor alle financiële aspecten van de vereniging

  • Hoofd van de Technische Commissie: vullen en onderhouden van de teams, zorgen voor de technische commissie en hun werk

  • Intern Coördinator: zorgt voor alle commissies en hun werk, vertegenwoordigt het bestuur naar de commissies

  • Wedstrijdsecretaris: het plannen van wedstrijden, het maken van scheidsrechter- en zaalwachtschema’s, het afhandelen van de meeste Nevobo-gerelateerde zaken

 

Kan ik me ook aanmelden voor Extern Coördinator?

Vorig jaar is een nieuwe functie geïntroduceerd: Extern Coördinator. Deze functie is uiteindelijk in het bestuur van dit jaar niet gebruikt en het bestuur '21-'22 heeft besloten deze functie ook niet mee te nemen in de sollicitaties van het komende bestuur.

 

Waarom zou ik een bestuursjaar doen?

Een bestuursjaar staat niet alleen goed op je CV, het is ook een zeer waardevolle ervaring! Door verantwoordelijk te zijn voor een hele vereniging en samen te werken met je medebestuursleden, leer je belangrijke vaardigheden die je kunt toepassen in je toekomstige carrière. Daarnaast is een bestuursjaar ook een mooie aanvulling op je sociale leven, aangezien je nauw samenwerkt met vijf andere Krotonners, alle leden beter leert kennen, en aanwezig bent bij alle borrels en activiteiten! 

 

Wanneer begint en eindigt mijn bestuursjaar?

Officieel wordt het nieuwe bestuur ingehamerd in oktober 2022. Je blijft dan in het bestuur tot het volgende bestuur in oktober 2023 wordt ingehamerd. Echter, zodra het kandidaatsbestuur in de zomer bekend is gemaakt, begin je al met het bijwonen van de vergaderingen van het huidige bestuur, neem je een aantal taken over en begin je met de voorbereidingen voor je eigen bestuursjaar (bijv. nadenken over bestuursdoelen, bestuurskleding bestellen, etc.).

 

Hoeveel tijd kost een bestuursjaar?

Het Kroton bestuur is een part-time bestuur, wat betekent dat je nog steeds kunt studeren, werken, of andere dingen doen naast je bestuurstaken. Afhankelijk van de functie die je hebt, zal je planning meer of minder afhankelijk zijn van andere mensen. Als je bijvoorbeeld penningmeester, wedstrijdsecretaris of secretaris bent, kunnen je taken gemakkelijker van tevoren worden gepland, maar voor de andere functies kunnen zich onverwachte situaties voordoen waar moeilijk omheen te plannen is. Hoe georganiseerder je echter bent, hoe gemakkelijker het wordt om met deze situaties om te gaan!

 

Ik weet nog niet zeker of ik een bestuursjaar wil doen. Hoe krijg ik een beter beeld van wat een bestuursjaar inhoudt?

Als je twijfelt of een bestuursjaar iets voor jou is, kun je altijd contact opnemen met een van de bestuursleden. Zij beantwoorden graag je vragen en leggen uit wat hun functie inhoudt en hoe hun bestuursleven er uitziet. Je kunt ook een van de bestuursvergaderingen bijwonen om te zien hoe een vergadering er uitziet en met wat voor onderwerpen het bestuur zich doorgaans bezighoudt.


 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren