Nieuws

Vereniging Trainer Q&A: Gianluca

Vereniging Trainer Q&A: Gianluca

Kroton zou Kroton niet zijn zonder haar verenigingstrainers! Voor Gianluca, één van onze meest ervaren verenigingstrainers, is dit al het 3e seizoen dat hij training geeft bij Kroton! Dit jaar geeft hij zelfs training aan twee teams, Dames 3 & Dames 5! Daarnaast is hij ook fanatiek in het coachen van vele teams, zoals Dames 1. Hij is ook een van de trainers die ons helpt met het maken van een Trainer Drive voor de trainers van volgend jaar, met alle nodige informatie en handige tips om iedereen op weg te helpen! Gianluca heeft ook de VT2 cursus afgerond en heeft zijn eerste licentie als trainer gehaald. 

Lees hieronder een kleine Q&A met Gianluca over het geven van training! 

Heb je interesse om volgend jaar training te geven? Laat het ons hier weten!

Waarom heb je besloten om training te gaan geven?

Ik vind volleybal echt leuk, en ik wist dat Kroton trainers nodig had en dus dacht ik dat ik misschien, ook al was ik toen niet de meest ervaren trainer, toch anderen kon helpen en mijn kennis kon delen. 

Wat is je favoriete onderdeel van het trainer zijn?

Mijn favoriete deel van trainer zijn is dat ik, terwijl ik training geef, ook mijn eigen spel verbeter. Tijdens het training geven analyseer je echt wat je hebt geleerd en moet je meer nadenken over hoe je het kunt vereenvoudigen en beter kunt toepassen.

Hoe bereid je een goede training voor?

Wat ik in de VT2-cursus heb geleerd, is dat het doel van de training in de hele training terug te vinden moet zijn. Als het doel passen is, doe je verschillende soorten pass-oefeningen waarbij het bij elke oefening complexer wordt. Het moet worden opgebouwd en in elk deel van de training terugkomen.

Waar ben je het meest enthousiast over in de Trainer Drive?

Het zal me helpen om een nieuw arsenaal aan trainingen op te bouwen en om te zien wat andere trainers doen. 

Wat maakt volgens jou een goede trainer?

Een goede trainer is iemand die zijn/haar ideeën kan overbrengen op een manier die iedereen kan begrijpen. Maar eerlijk gezegd, het hoeft niet iets te zijn waar je eerst goed in bent, het is een leerervaring. Als je eenmaal dat vertrouwen hebt opgebouwd, kan iedereen er goed in zijn! 

Ga je volgend jaar ook trainingen geven? 

Ja!!!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren